Help & Contact

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen neemt u contact op met onze servicedesk door te bellen naar 070-378 98 80 of mail.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie via vindburgerzaken@sdu.nl.

De kennisbank op proef?
De informatie op VIND Burgerzaken is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070-378 98 80 of stuur een mail.

 

Gebruikershandleiding Burgerzaken

A A
sluiten

Inloggen

Laatste update 19 juli 2013

Om gebruik te kunnen maken van alle informatie in de kennisbank heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze ontvangt u automatisch per e-mail nadat u een (proef)abonnement heeft afgesloten.

Inloggen kan via het inlogscherm op de homepage of in de kennisbank.
Op beide pagina’s staat rechtsboven het inlogscherm.

Wachtwoord vergeten?

Vraag een nieuw wachtwoord aan via de link bij het inlogscherm.  

De homepage

Laatste update 30 januari 2013

De homepage is uw startpagina voor oriëntatie binnen de kennisbank. Op de homepage vindt u in overzichtelijke boxen, de zogenoemde snelmenu’s, alle relevante onderwerpen terug. De belangrijkste onderwerpen, zoals wet- en regelgeving en jurisprudentie, staan geclusterd in aparte tabbladen.

Wanneer u klikt op één van  de onderdelen van de hoofdnavigatie dan verschijnt het menu met meer bijbehorende onderwerpen.
 

Landeninformatie

Laatste update 30 januari 2013

Heeft u een vraag over buitenlandse wet- en regelgeving, gebruik dan de landeninformatie op de homepage. U kunt de naam van het land intypen of zoeken op de eerste letter van het land.

Onderwerpenlijst

Laatste update 30 januari 2013

Bent u niet op zoek naar een specifiek artikel of wet maar juist naar alle informatie over een bepaald onderwerp? Check dan de onderwerpenlijst op de homepage. Wanneer u een bepaald thema heeft gekozen wordt u geleid naar een pagina waar alle informatie over dit onderwerp overzichtelijk bij elkaar staat.

Sneller werken

Laatste update 30 januari 2013

Op de homepage vindt u handige en praktijkgerichte tools die u helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een snellink naar de contactgegevens van alle overheidsinstanties of naar de voorbeelddocumenten onder Modellen die u veel tijd kunnen besparen.

Zoekmachine

Laatste update 30 januari 2013

Zoeken in de kennisbank is heel eenvoudig. Met behulp van het zoekscherm bovenaan op de pagina kunt u zoeken in de gehele kennisbank of in onderdelen van de kennisbank.

De zoekresultaten kunt u vervolgens aan de linkerkant van het scherm verder verfijnen. Bijvoorbeeld op contenttype (zoals artikelsgewijs commentaar of modellen) of wet- en regelgeving (zoals wet of circulaire).
 

Gerelateerde informatie

Laatste update 21 september 2015

Op diverse plekken in de kennisbank zijn koppelingen gemaakt naar andere relevante informatie in de kennisbank. Deze informatie staat links onder de kop ‘Gerelateerde informatie’.

gerelateerde-info-vbz

Jurisprudentie in Burgerzaken

Laatste update 16 september 2015

In de kennisbank staat alle jurisprudentie bij elkaar in het tabblad Jurisprudentie. Via dit tabblad kunt u ook specifiek zoeken binnen dit onderwerp.

Verfijnen van zoekresultaten in jurisprudentie

Laatste update 19 juli 2013

Krijgt u veel zoekresultaten na het zoeken in de jurisprudentie? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om de uitkomsten te verfijnen.

ECLI of zaaknummer
European Case Law Identifier (ECLI) bestaat uit een combinatie van een landcode, een instantiecode, een jaartal en een nummer. Wanneer u dit nummer kent is dit de eenvoudigste manier om een uitspraak te zoeken.
Alle uitspraken krijgen een zaaknummer toebedeeld. Let op dat het zaaknummer exact overeenkomt met wat in de uitspraak staat.

Notities

Laatste update 19 juli 2013

Met de notitiefunctie voegt u informatie toe aan pagina’s in de kennisbank. Bijvoorbeeld een toevoeging op een artikel. Het tekstveld voor deze notities staat onderaan de pagina. Klik op ‘notitie toevoegen’ om de notitie te bewaren.

Wilt u een overzicht van alle gemaakte notities? Bovenin het scherm, bij de uitlogfunctie, vindt u een link naar Mijn notities. Al uw notities worden hier overzichtelijk onder elkaar op één pagina getoond. Bij updates van de kennisbank blijven de door u toegevoegde notities altijd behouden.

Printen

Laatste update 16 september 2015

Alle teksten in Burgerzaken kunt u in een printvriendelijke versie afdrukken door op het printen-icoon te klikken. U kunt kiezen om het hele hoofdstuk te printen of alleen om pagina te printen waarop u zich bevindt.

Mailen

Laatste update 16 september 2015

Zijn uw brochures op of wilt u informatie uit de kennisbank mailen naar een collega? Gebruik dan het Mail-icoon om de brochure, wettekst of andere informatie per mail door te sturen.

Groter scherm/leesvenster

Laatste update 21 september 2015
 • De F11 toets indrukken
 • Zet de schermresolutie op maximum
 • Als u de kleine a (rechtsboven) aanklikt maakt dat de tekst kleiner en is er meer tekst te zien. De hoofdletter A maakt de tekst weer groter.
 • Als u de tekst nog kleiner wilt dan kunt u na het aanklikken van de kleine a ook nog het volgende doen: Klik tegelijk op de "Control" toets en de "-" toets om het lettertype te verkleinen, zodat er meer tekst op 1 pagina past (en eventueel F5 om het scherm te verversen). En de "Control" toets en de "+" toets om het lettertype te vergroten.

 

 leesmodus-vbz

 

Snel zoeken op een webpagina

Laatste update 21 september 2015

Wilt u weten of een gehuwde man in Polen een kind van een vrouw die niet zijn echtgenote is mag erkennen? Maar heeft u niet de tijd om het complete hoofdstuk Afstamming Polen door te lezen?

 • Druk dan op de F3 knop
 • Linksboven in uw scherm verschijnt een zoekbalk
 • Type de woorden 'erkenning man' in
 • Uw zoekwoorden zijn gearceerd zichtbaar in de tekst
 • U kunt lezen dat een gehuwde man in Polen een kind van een vrouw die niet zijn echtgenote is mag erkennen
   

 

snel-zoeken-vbz